Единият от двамата пренасочени у нас бежанци вече избягал

19:57, 25 апр 16 / Политика 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България са пристигнали едва двама бежанци по европейските споразумения, като един от тях вече е избягал. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на среща на Европейската народна партия (ЕНП) в София, цитиран от Mediapool.

 

"Ние приехме да вземем 1200 души по релокация, но те като не искат да стоят в България, трябва насила да ги затворим. Неслучайно към момента ние имаме двама, които са дошли в България по релокацията, и единият избяга. Той иска в Австрия, Швеция, Германия, не в България. Те не искат и в Унгария, Чехия, Полша, искат в Австрия, Швейцария, Швеция, Великобритания", каза премиерът. 

 

Той използва срещата, за да представи и поредния си анализ по темата за мигрантската криза, който сведе до едно "простичко и прагматично" решение – да се затворят всички граници и да се оставят само официалните пропусквателни пунктове. 

 

"Преди година време на Европейския съвет им предложих решения, трябваше поне десет съвета да се проведат след това, поне десет, от тях поне 3-4 извънредни и всъщност да се вземе решението, което им предлагах тогава. Само, че вече има един милион бежанци повече в Европа", заяви Борисов. 

 

Бежанците масово отказват да започнат нов живот в България, а вече избягват страната дори като транзитна по пътя им към богатите страни в Западна и Северна Европа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама