По-скъпи имоти в София, а купувачите се увеличават

20:39, 25 апр 16 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 4,5% са скочили цените на новопостроените жилища в столицата от началото на годината. Цените на апартаментите в по-старите блокове пък са се покачили в 2-3%. Това показва анализ на фирмата за недвижими имоти „Адрес“.

Ръст има и на търсенето на пазара на нови жилища – 9%. С 4,5% повече е скочило и търсенето в старите кооперации. Най-предпочитани се оказват жилищата в районите „Витоша“, „Гео Милев“, „Младост“, „Изток“ и „Изгрев“.

 

От имотната фирма са категорични, че апартаментите в новостроящите се сгради се радват на по-голям интерес от купувачите.

 

"Ако преди година - две покупката на имот без акт 16 все още се асоциираше с известен риск, то в момента на пазара съществуват главно добри проекти на познати инвеститори, което прави купувачите спокойни", обясняват имотните брокери.

 

Оказва се, че в последните години районът, а не цената, вече е ключов мотив за купувачите при избора им на жилище. Купувачите станали все по-взискателни и към околнта асреда и местоположението на имота.

 

Анализът на компанията за недвижими имоти, напоследък купувачите са по-спокойни и уверени, че ще могат да изплащат дългосрочните кредити за покупта на имот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама