Започва „Великденски панаир на занаятите“ в София

23:44, 25 апр 16 25 582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В седмицата преди големия християнски празник Великден – от 26 до 29 април, от 10:00 до 20:00 часа, на открито, пред сградата на Музея за история на София майстори от различни занаяти ще покажат своята продукция и някои от съкровените тайни на своя занаят.

Официалното откриване на Великденски панаир на занаятите ще се състои на 26 април 2016г. от 10:00 часа с приветствия и празнична програма. В програмата е предвидено специалното участие на учениците от Каменоделното училище (Професионална гимназия по каменообработване) – Кунино, единствено по рода си училище на Балканите.

В панаира на занаятите участие ще вземат майстори-занаятчии, членове на регионалните занаятчийски камари, представители на различни занаяти, като изработване на художествена керамика, художествено плетиво, шапкарство, рисуване върху коприна, накити, изработване на национални костюми и др.

По време на панаира повече от 10 занаятчии ще направят демонстрации на своите занаяти, а в четвъртък, на 28 април, когато по традиция се боядисват великденските яйца, ще се покаже как може да се изпишат яйцата, за да станат още по-красиви.

Панаирът е организиран от Национална занаятчийска камара, Регионална занаятчийска камара – София, Музеят за история на София и Българска търговска камара Сан Франциско организират „Великденски панаир на занаятите”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама