Пловдивчани обсъждат съдбата на градските паркове

07:14, 26 апр 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предизвикателствата, свързани с опазването и устойчивото управление на зелените площи в Пловдив, ще бъдат обсъдени в неформална обстановка днес в Града под тепетата.

Инициатива "Да спасим пловдивските паркове" кани всички граждани с отношение към опазването на парковете, независимо дали са архитекти, артисти, урбанисти, природозащитници или просто ентусиасти, на интерактивна среща на тема "Идеи за зелените площи в Пловдив: Каква ще е съдбата на парковете в града ни?" от 18 до 20 часа в кафе-бар "Отсреща" (ул. "Бетовен" 12, срещу сградата на EVN).

"Желаем да обсъдим в неформална обстановка възможните решения и добрите практики, които могат да се взаимстват от други градове в България и Европа. Имаме намерение да чуем мненията на гражданите, да се споделят интересни идеи и да се дадат предложения за общото ни бъдеще в един по-зелен град. За да катализираме подобен процес, ще ползваме известния формат за диалози "Световно кафене" (World café), чрез който различни хора могат да споделят своята визия по зададени проблеми по интерактивен начин", споделят организаторите.

След като през 2014 и 2015 г. от Гражданска коалиция за Пловдив инициираха инициативата "Да спасим пловдивските паркове" и организираха почиствания на река Марица и тепетата, информационни акции, протести и пресконференция за привличане вниманието на обществеността към зелените градски проблеми, сега се целят към формиране на споделена визия, която да съчетае екологични предизвикателства, икономически аспекти и общи действия.

Интерактивната среща ще обсъжда сходни проблеми с казусите за Бедечка в Стара Загора, Морската градина във Варна, Борисовата градина в София и останалите зелени площи в градовете, уточняват от Гражданска коалиция за Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама