Глобиха с 20 хил. лв. енергото заради неизряден електромер

07:18, 26 апр 16 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд в Нови пазар е потвърдил глоба, наложена от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), на „Енерго-Про Мрежи“ – АД заради нередовен електромер. Това става ясно от публикуван съдебен акт.

В материалите по делото е посочено, че наказателното постановление на регулатора е базирано на проверка, извършена на 25 февруари 2014 г. в Каспичан.

Там бил открит електромер, който не бил минавал метрологична проверка от 2009 г.

Според лицензията на енергото, дружеството трябва да поддържа електромерите и да извършва редовни проверки, изпитания и контрол върху тях. В този случай, според проверяващите от ДКЕВР, обаче доставчикът не е изпълнил задълженията си, поради което наложил на дружеството имуществена санкция в размер на 20 000 лв.

От „Енерго-Про Мрежи“ – АД обжалвали санкцията, а един от мотивите им е, че постановлението е издадено при липса на компетентност, като такава имат от Главна Дирекция „Метрологичен контрол“, а не от ДКЕВР.

След като разгледали материалите по делото, магистратите не открили нередности в постановлението и потвърдили наложената глоба.

Решението не е окончателно и подлежи на касационно обжалване пред Шуменския административен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама