Борисов отново на крака в парламента заради Изборния кодекс

07:31, 26 апр 16 / Политика 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов се очаква пак да пристигне в парламента заради Изборния кодекс. Днес депутатите на извънредно пленарно заседание ще продължат с гласуването на окончателните промени в изборното ни законодателство.

В петък Борисов дойде в Народното събрание по покана на председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов, за да обсъдят някои ключови текстове като задължителното гласуване и изборните секции в чужбина.

Припомняме, че беше прието съгражданите ни зад граница да могат да гласуват само в посолства и консулства. Това обаче доведе до негативен отзвук и протести в Лондон и Брюксел, където сънародниците ни се оплакаха, че по този начин им се ограничава правото на вот, което в същото време е и задължително.

Вчера премиерът заяви, че е склонен на ревизия на приетите промени в Изборния кодекс. Днес от 9.00 часа той ще разговаря с четирите формации в управлението по темата.

По доклад на правната комисия, депутатите ще продължат с обсъждането на процедурите по назначаването на състава на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама