Национална научна конференция започва в пловдивската Музикална академия

07:47, 26 апр 16 / Култура 25 559 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преподаватели, докторанти и студенти от 4 български висши учебни заведения ще участват в Националната научна конференция "Пролетни научни четения 2016", която ще се проведе на 26 и 27 април, съобщиха от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) в Пловдив.

От тази година ежегодният научен форум вече е с национален статут. Доклади ще изнесат гости от Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" и Югозападния университет в Благоевград.

Програмата на форума е разпределена в три основни секции: "Теория и педагогика на музиката", "Музикален фолклор и хореография" и "Изобразителни изкуства".

Сред участниците личат имената на учени и преподаватели като проф. д. изк. Мирослав Недялков от ШУ, доц. д-р МъгърдичКасапян, доц. д-р Любомир Караджов, доц. Стела Митева-Динкова от АМТИИ, ас. Милена Томанова от ЮЗУ.

Конференцията ще открие днес в 9.30 ч. ректорът на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство проф. академик Милчо Василев. Форумът ще приключи на 27 април с дискусия на участниците, а научните доклади ще бъдат издадени в специален сборник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама