Започват съдебните прения по делото срещу „килърите“

08:16, 26 апр 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В продължение на три дни от днес ще се слушат съдебните прения по наказателното дело срещу групата на „килърите”, което се води пред Варненския апелативен съд в залата до затвора в града. Подсъдимите са вече само петима - Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов, Георги Вълев, Янко Попов и Райко Стойнев.

Варненският апелативен съд разглежда този казус за втори път, след като Върховният касационен съд отмени присъдата, произнесена от друг състав на въззивния съд през 2014 г. в частта за убийствата на адвоката Петър Лупов и на бизнесмена Румен Рачев. За тези две убийства на доживотен затвор бяха осъдени Петър Стоянов, Васил Костов и Георги Вълев.

ВКС потвърди наказанието на Петър Атмаджов – 4 години затвор, за побой над либийски гражданин, като тази присъда вече е изтърпяна. Върховните съдии отмениха 15-годишната присъда на Янко Попов и 7-годишната присъда на Райко Стойнев за убийството на Румен Рачев. Двамата подсъдими имат влязла в сила оправдателна присъда за убийството на Борислав Георгиев. След като изтърпя 5-годишна присъда за участие в престъпната група на Петър Стоянов, от ноември миналата година Янко Попов търпи мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 30 000 лв., определена от Варненския апелативен съд.

След повторното възстановяване на делото през септември миналата година Варненският апелативен съд насрочи и проведе 8 съдебни заседания. По искане на страните по делото и на съда бяха допуснати до разпит 10 свидетели и 1 вещо лице. При последното съдебно заседание на 10 март тази година съдът намери делото за изяснено от фактическа и от правна страна и насрочи дните 26, 27 и 28 април за съдебните прения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама