Деца изнасят концерт за Великден в Димитровград

08:37, 26 апр 16 / Култура 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деца ще изнесат клавирен концерт за Великден днес в Димитровград от 18.30ч. в Камерната зала на КДК, съобщиха от бщината. Четири деца от класа по пиано на Илза Минчева ще свирят произведения на Бетховен,  Моцарт, Брамс, Щраус, Шумилов, Кабалевски, Васил Казанджиев и други световни, руски и български класици. За ценителите на клавирната музика ще свирят Десислава Иванова на 8г., Галияна Вълчева на 8г., Жени Борисова  на 9г. и Георги Гьоков на 10г.

Десислава Иванова е на 8г. Започва да свири на пиано още на шест годинки. Първият й музикален педагог е Илза Минчева. Освен музиката Деси се занимава и със спорт. Тренира тенис на корт. В свободното си време обича да рисува и да танцува под ритмите на любимите си изпълнители. Друга голяма страст за нея е пътуването. През 2015г. на Общинския конкурс за детско творчество „Шанс” печели втора награда с индивидуалното си изпълнение на пиано. Зодия Дева. Таланта на Деси и необходимостта да твори избуяват и в мечтата и да стане моден дизайнер.

Галияна Вълчева е на 8г. Прави първите си стъпки в музиката на 4 годинки. Малкото талантливо момиченце предпочита игрите и прекъсва, но не за дълго. Вече поотраснала, когато е на седем, Галияна отново се завръща към пианото и заедно със своята учителка стига до сцената, където печели своята първа награда през 2015г. на конкурса за детско творчество „Шанс”. Зодия Козирог. Галияна е целеустремена в мечтата си да стане архитект и вече прави проекти на сгради. Обича да чете и пътува, но истинско удоволствие за нея са екстремните изживявания.

Жени Борисова е на 9г. Когато е на седем години Жени открива своята любов към пианото. С много желание и любов се докосва до първите си уроци под ръководството на музикалния педагог Георги Желев. По-късно преминава в класа на Илза Минчева. Жени обича да пише и получава своето признание, както сред съучениците си, така и с награди от различни общински и национални конкурси. Само година след първите си уроци по пиано, тя печели трета награда  в Общинския конкурс за детско творчество „Шанс” през 2015г. Зодия Дева. Нейната мечта е да се занимава с интериорен дизайн.

Георги Гьоков е на 10г. Свири на пиано от 8 годишен. Негов първи музикален педагог е Илза Минчева. Благодарение на изостреното си чувство към перфекционизъм Георги бързо стига до отличията и две поредни години през 2014 и 2015 печели златен медал в състезанието „Таралеж”. Същата година, с участието си в дует на пиано Георги става носител на първа награда на конкурса „Шанс” и печели втора награда с индивидуалното си изпълнение. С чувство за хумор и усмивка, той обича да рисува. Зодия Скорпион. Любознателното момче с нескрито увлечение обогатява своите познания с много факти за заобикалящият ни свят. С много талант и креативност Георги обича и да готви.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама