Няма "чадър" над никого, категорична е Фандъкова

08:42, 26 апр 16 / Политика 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мога да гарантирам за себе си, а не за останалите. Гарантирам, че няма "чадър" над никого. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по "Нова" за сигналите за злоупотреби и корупция по обществени поръчки в Столична община и обвиненията, че има привелигировани фирми, а шефове на общински дружества се ползват с политически протекции.

"Конкурси се провеждат във всички дружества. Ако искаме да се борим реално със злоупотреби, това ще стане с непрекъснат контрол", каза още Фандъкова опровергавайки твърденията, че някои обществени поръчки и назначения на административни длъжности не се правят по съответните процедури. Тя обясни, че всяка година средно около 30 структури на общината се проверяват.

В понеделник оставките на директорите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) бяха депозирани в Столичния общински съвет (СОС). Очаква се те да бъдат приети от общинския съвет, като се обявява конкурс за ново ръководство на дружеството.  Причината е сигналът за несъответствие на качеството и неизпълнението на обществената поръчка за спирки на градския транспорт в София, за която е назначена отделна техническа проверка.

"Управленската отговорност се носи от ръководителите, затова и те подават своите оставки", обясни кмета на София и допълни, че резултатите от проверката, която се прави на въпросната обществена поръчка в ЦГМ ще бъдат публично оповестени. Не мога да оправдавам и да обвинявам някого, има компетентни органи, каза още Фандъкова като обясни, че нейната работа е да предостави информацията за нередности на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама