Повдигнаха обвинения на ромите от Свирково, убили пенсионер в съня му

09:04, 26 апр 16 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Грабеж, придружен с причиняване на тежка телесна повреда, довела до смъртта на пенсионер по болест, е обвинението, което Окръжна прокуратура Хасково повдигна на 5-мата задържани от село Свирково. За убийството на 72-годишния Господин Стайков разказахме вчера.

Преди дни, обвиняемите, за които в селото  хората твърдят, че са роми, отишли в къщата на починалия. Двама от тях останали пред дома на пенсионера, за да пазят от външни хора, а останалите трима влезли вътре. През това време възрастният мъж спял в стаята си. Единият от младежите го ударил с дървена греда в областта на главата, след което излязъл и с останалите отишли до прозореца, за да проследят реакциите на пострадалия, след като се събуди. Когато установили, че той вече не спи, младежите отново влезли в стаята му и започнали да хвърлят по него дървени плоскости, свалени от близкия навес. Пострадалият излязъл на двора, а през това време, обвиняемите влезли в стаята, намерили портфейла му, от който взели 120 лева, след което си тръгнали.

Ден след това мъжът издъхнал от травмите в областта на главата.

Започналоно разследване е установило, че на 16 април обвиняемите успели да отнемат още 390 лева от пострадалия.

Момчетата са задържани за 72 часа от прокурор. Очаква се от държавното обвинение да внесат искане за мярка за неотклонение – задържане под стража. Единият от тях е криминално проявен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама