Шест служби за контрол на пътя обединени в една структура, иска Московски

09:04, 26 апр 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шест различни служби към транспортното министерство, агенция Пътища, митниците и МВР в момента извършват контрол на пътя, като често проверките им се дублират. За мен правилния подход е те да се обединят в една структура, служителите, на която са добре финансово мотивирани. Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски по БНТ.

За пример той даде, че натоварването на камион се контролира на границата от митниците, служителите на автомобилната админитрация отново го теглят, но да определят дали не е опасно натоварен, а работещите в пътната агенция се интересуват от теглото, от гледна точка на това дали ще увреди пътната настилка. В същото време инспекторите в автомобилната администрация взимат 480 лева заплата.

Според Московски идеята ще срещне много противници, но за него това ще бъде най-силното и работещо решение. "80% от това, което КАТ и ДАИ проверяват се дублира", каза Московски. 

850 хил. лв. ще са нужни за изграждането на индивидуалните кабинки, в които кандидат-шофьорите да решават листовките, заяви транспортния министър. Той комента още, че е привърженик на идеята държавата отново да отговаря за цялата процедура - подготовка на водачите, изпити и последващ контрол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама