Мащабна благотворителна кампания организират в ПМГ „Д. Чинтулов”

09:22, 26 апр 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Една от най-великите тайни на живота е, че единственото, което си заслужава да бъде правено, е това, което правим за другите”. Това е посланието, което ръководи младите хора от ученическия парламент на ПМГ” Добри Чинтулов” гр. Сливен в организирането на мащабна благотворителна кампания за техните приятели от защитените жилища и Центровете за настаняване от семеен тип преди светлия празник Възкресение Христово.

Кампанията се състои в събиране на големи количества дрехи, ученически пособия, материяли за рисуване и украсяване, хигиенни материали, дори и технологични устройства. Христо Козаров, председател на ученическия парламент,  и отговорниците на класовете са ядрото на организаторите и „двигателите” на кампанията.

„С този проект  искаме поне малко да подобрим   ситуацията на пасивност и неангажираност с обществени проблеми и да помогнем  на учениците  да формират способности за взаимопомощ и доброволчество в полза на нуждаещи се, които ще са им нужни за цял живот и ще ги направят по-добри хора”, коментира Анелия Иванова-експерт в Младежки дом –Сливен и консултант  на ученическия парламент при ПМГ.

„Нека да даряваме! Ако имате излишни дрехи, книжки, материали, моля донесете ги при нас”, подканят инициаторите на благотворителната кампания, която продължава до 28 април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама