Възвръща се отличието „Почетна значка на Община Бургас”

09:42, 26 апр 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас отново ще връчва отличието „Почетна значка“. Това стана по предложение на общинския съветник Георги Дракалиев, което беше одобрено от местния парламент.

Значката съществуваше дълги години в стария Правилник за удостояване и награждаване с отличията на Община Бургас, но беше отменено с приемането на действащата Наредба за символиката и отличията на Община Бургас. Така се отне възможността Общинският съвет и Кметът на общината да награждават лица, проявили героизъм, себеотрицание, гражданска чест и доблест, както и отличили се в борба с бедствия и аварии или при опазване на околната среда.

Дракалиев входира предложението си с убеждението, че подобни доблестни постъпки заслужават уважение и поощрение, което освен че ще стимулира извършителите, ще даде и добър пример на съгражданите ни и особено на младото поколение.

Почетната значка представлява цветно релефно изображение на герба на Община Бургас, придружена от решението на Общинския съвет, оформено като грамота. Удостояването с отличието се извършва с решение на Общинския съвет, по предложение на кмета или общинските съветници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама