Яна Смиленова от Търговище с две награди от Национален фестивал в Сливен

09:56, 26 апр 16 / Култура 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Представителят на музикална школа "НюВойсис" Яна Смиленова бе взе две награди от ХІІІ Национален фестивал за млади изпълнители на популярна музика “Цветен камертон”, който се проведе в Сливен.

Заради своите прекрасни изпълнения Яна Смиленова взе трето място от конкурса и Специална награда от Директора на Областна дирекция на МВР старши комисар Чавдар Божурски.

ХІII Национален фестивал за млади изпълнители на популярна музика “Цветен камертон”, който е част от Културния календар на Община Сливен се проведе на 23 и 24 април 2016 г. в деня на най-хубавия християнски празник Цветница.  

В него участваха над 100 изпълнители, разпределени в четири възрастови групи - от 5 до 8 години, от 9 до 12 години, от 13 до 15 години и от 16 до 20 години. Той има за цел да утвърждава у младите хора вкус към най-добрите образци на българската и световна популярна песен, както и да стимулира, и подкрепя младите изпълнители, като да им даде възможност за по-голяма изява и реализация в областта на популярната музика.

Организатори на събитието са ОбщинаСливен, Детски комплекс - Сливен, Клуб за поп и рок изпълнители "Ритъм", Военен клуб - Сливен, Младежки дом - Сливен  и Сдружение "Цветен камертон". Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на община Сливен СтефанРадев.

Децата са оценяваха от професионално жури в състав: Панайот Панайотов  председател жури – естраден изпълнител, Хайгашот Агасян – зам.председател – композитор, Валентин Пензов – композитор, Светослав Лобошки – композитор, Росица Кунева музикален педагог от Сливен, Димитър Караминков диригент от Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама