Засилени противопожарните мерки в пловдивския район "Централен"

10:15, 26 апр 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Директорите на детски, учебни, здрави и социални заведения, разположени на територията на район "Централен" трябва да предприемат превантивни мерки за снижаване на степента на риска от пожари в поверените им заведения през пожароопасния летен период на 2016 г. Това разпореди с нарочна заповед кметът на район "Централен" Георги Стаменов.

До 4-ти май 2016 г. трябва да се проведе инструктаж с денонощните дежурни от Общинския съвет по сигурност за действията им при получаване на сигнали за пожари на територията на района от граждани и организации.

За недопускане или намаляване на опасността от специфични масови полски и горски пожари ще бъде организиран системен контрол чрез служителите от "Опазване на околната среда" за текущата дейност при косенето и събирането на тревната растителност на разположените в "Централен"  хълмове, паркове и междублокови пространства.

Забранява се паленето на открит огън на хълмове, паркове, градини и зони аз отдих, свободни терени, междублокови и жилищни пространства, пътни и пешеходни зони, детски и спортни площадки, местата за събиране на смет, заведения, търговски обекти, пазари на открито.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама