Приеха новата транспортна схема на Бургас

10:41, 26 апр 16 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет на Бургас прие новата транспортна схема на града. След разгорещени дебати между съветници от различни политически сили бе прието първоначалното предложеното от вносителя на докладната – зам.-кмета Красимир Стойчев. Най-много спорове предизвика цената на електронния билет – тя остава 0,95 лв. за едно пътуване, въпреки че от опозицията искаха нейната стойност да се намали. За тази сума може да извършите пътуване с един, два, дори и три автобуса в рамките на 45 минути.

Първоначално се запазва и хартиеният билет, но той ще бъде на по-висока цена – 1,50 лв. Тъй като се въвеждат и нощни линии - от 00.00 ч. до 04.30 ч., в този часови отрязък хартиеният билет ще струва 2 лева. Тези билети ще се купуват от шофьора.

Базова цена за карта за цялата градска транспортна схема за 1 месец ще струва 70,00 лв.

Учениците ще пътуват за 20 стотинки в цялата градска мрежа, а пенсионерите - за 30 ст.

Глобата за нередовен пътник ще бъде 20 лв.

Местата за продажба, зареждане и презареждане на електронните карти, са в Транспортна къща, на автогара „Юг“, терминал „Меден рудник“ и на автогара „Запад“. Отделно от тези места, ще бъдат монтирани 7 вендинг машини. От тях могат да се зареждат еднократните карти с ниска себестойност. Машините ще са разположени на Централната автобусна спирка, до МБАЛ-Бургас (по една машина и на двете спирки), автогара „Юг“, терминал „Меден рудник“, автобусна станция „Изгрев“ и автобусна станция „Славейков“. Тези машини ще бъдат двуезични заради чуждестранните туристи.

Контрольорите в автобусите вече няма да продават билети, а ще влязат в ролята на стюарди, които да упътват пътниците в автобусите. Хората ще се качват само от първата врата на рейсовете, а ще слизат от всички други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама