Министър Танева откри два обекта по Програмата за развитие на селските райони в Община Русе

11:22, 26 апр 16 25 511 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вчера, кметът на Община Русе Пламен Стоилов се срещна с министъра на земеделието и храните Десислава Танева, съобщават от кабинета на градоначалника. Визитата й в Русе бе по повод откриването на два проекта по Програмата за развитие на селските райони - рехабилитираното читалище „Христо Ботев – 1927г.” в село Новград и нов общински път Новград – Караманово, Община Ценово.

Сред присъстващите бяха народният представител Пламен Нунев, кметът на Община Сливо поле, представителите на местни институции, сред които „Напоителни системи“, „Агенция по храните“, Дирекция „Земеделие“.

По време на срещата кметът на Община Русе Пламен Стоилов е представил перспективите за града след преминаването на няколко държавни имота в общинска земя. „През новия програмен период сме още по-амбицирани към постигането на високи резултати и работим по стартирането на процедури за рехабилитация на някои от зоните. Имаме намерение да депозираме предложение за придобиване на няколко държавни терена, които се намират на територията на община Русе. Сред желаните за стопанисване от нас са Хиподрумът, Полигонът, Образцов чифлик, Професионална гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“ и др.“ – е заявил кметът Стоилов. Той е допълнил, че Общината има намерение да инвестира в Хиподрума, тъй като базата е амортизирана, а там се развиват активно конни спортове, като един от клубовете отглежда едни от най-добрите коне в страната. 

От своя страна министър Танева е заявила, че с общи усилия желаните резултатите се постигат и в този смисъл тя изказа готовността си за съдействие и подкрепа към Община Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама