Започнаха проверки за пожарна безопасност на храмовете в Шуменско преди Великден

11:36, 26 апр 16 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започнаха проверките на православните храмове в областта преди великденските празници. Целта на проверките е бъде осигурена пожарната безопасност, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

При проверките се обръща внимание  за осигуряване на условия за успешна евакуация и пожарогасене, както и обезопасяването на местата за палене на свещи. Извършват се инструктажи по пожарна безопасност на длъжностните лица в храмовете, като се акцентира върху ограничаването на предпоставките за възникване на пожари в църковните храмове, както и първоначалните действие при пожар и евакуацията на посетителите. 

Въпреки предприетите превантивни мерки, Районна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Шумен съветва гражданите да внимават при паленето на свещи около храмовете и у дома.

Запалените свещи да се поставят само в специално пригодени за това негорими и защитени от вятър съдове и да не се оставят в близост до горими материали и без наблюдение. Да не се допуска децата да играят със свещите, а боравенето с тях да става само с родителски контрол. При възникване на инциденти, да не се допускат паника и сблъсъци, да се оказва съдействие на деца, възрастни и трудно подвижни хора.

При пожар или друг инцидент своевременно да се сигнализират органите за пожарна безопасност и защита на населението чрез тел. 112.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама