Комисия наблюдава и оценява опасните сгради в Сливен

11:44, 26 апр 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Сливен е без регистър на опасните сгради. Няма и нормативен акт, който да регламентира воденето на такъв регистър. „На всеки случай и при всеки сигнал се реагира отделно”,  обяви кметът Стефан Радев.

„Създадена е седемчленна комисия от общински служители за наблюдаване на негодните за използване или застрашени от срутване сгради“, каза заместник-кметът по строителството Стефан Кондузов. Комисията дава оценка за тяхното моментно състояние. Това, което затруднява нейната работа, е намирането на собствениците за връчване на предписанието, което те са длъжни да изпълнят. Когато сградата е паметник на културата се иска специално разрешение от Националния институт за паметниците на културата. В администрацията има регистър на общинските жилища и постоянно се следи за тяхното състояние.

Стефан Радев посочи, че всичко се случва много бавно, защото има натрупване на проблемите във времето. Някои сгради са с много собственици и докато се уведомят всички, за да вземат мерки, е нужно време. Собствениците трябва да изпълнят предписанията на комисията и ако не го направят, едва тогава общината предприема действия. „За този период се натрупват и други сигнали, но нямаме такава статистика колко са опасните сгради във всеки отделен момент”, каза още Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама