Кърпят улиците в Шумен след Великден

11:45, 26 апр 16 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изкърпването на улиците в Шумен и кварталите ще започне на 3-4 май, обяви днес зам.-кметът по строителство и екология Боян Тодоров. Той припомни, че ремонтите ще се правят от фирма „Барс”, която спечели обявената от общината поръчка за 200 хил.лв.

Кърпежи ще се правят по 52 улици в Шумен, 6 - в кв. „Дивдядово”, 4 - в кв. „Мътница” и 2 - в кв. „Макак”.

200 хил. лв. е сумата с ДДС, което е много недостатъчно за разрушените улици, така че ще се прецизират най-невралгичните места, които създават условия за ПТП и притесняват живущите там, обясниха от общинската администрация.

„Разбираме желанието на гражданите всичко да бъде качествено, но с ограничените общински средства, с които разполагаме в момента, няма как да го направим така, както ни се иска”, коментира зам.-кметът Тодоров.

В момента в Шумен продължават и ремонтите на улици от водния цикъл, след извършената подмяна на тръбите миналата година.

Заради аварии и пропадания през зимата, Държавната комисия не приела извършените ремонти, тъй като на много участъци те не са били направени качествено, каза зам.-кметът Боян Тодоров. Работата по тях трябва да приключи до началото на идната седмица и да бъде назначена нова приемателна комисия.

В момента в града се довършват и ремонти на улиците, асфалтирани по Облигациония заем, които са в гаранционен период. Частичните ремонти по тротоарите трябва да приключат до 31 май, дефектите по асфалта да бъдат отстранени до 16 юни, а освежаването на надлъжната и хоризонтална маркировка да стане до 15 юни.

Общинското предприятие сега запълва и дупки по улиците в Шумен по направения от администрацията списък. Досега са запълнени участъци по 10 улици в града, в кв. Дивдядово на ул. „Вичо Папазов” и ул. „Тича” в село Струйно. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама