Шансовете за търговско споразумение между САЩ и ЕС „избледняват“, смята френски министър

11:47, 26 апр 16 / Свят 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шансовете за постигане на търговско споразумение между ЕС и САЩ за свободна търговия „избледняват“, заяви френският министър на външната търговия Матиас Фекл, пред френската телевизия RTL. На въпрос дали е възможно сключване на такова споразумение преди края на мандата на президента Обама през януари 2017-а Фекл каза: „Не, не мисля. Вероятността да се постигне споразумение избледнява”.

През уикенда германският икономически министър Зигмар Габриел предупреди, че преговорите между САЩ и ЕС за сключване на споразумение за свободна търговия „ще се провалят”, ако Вашингтон откаже да направи отстъпки.

Трансатлантическото споразумение за търговско и инвестиционно партньорство (ТТИП) се е сблъскало с опозиция не само в Германия, но и по цяла Европа, където критиците посочват, че то ще ерозира екологичните и трудовите стандарти в ЕС и че е забулено в секретност.

Много европейци са против ТТИП, тъй като се смята, че споразумението няма да спазва високите екологични и други стандарти в Европейския съюз, а също така заради непрозрачното провеждане на преговорите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама