Голям българо-украински бизнес форум ще се проведе в Бургас

12:07, 26 апр 16 / Любопитно 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Голям българо-украински бизнес форум предстои да се проведе в Бургас. Това съобщи днес на брифинг посланикът на Украйна у нас Негово превъзходителство Микола Балтажи. Форумът ще се състои през третото тримесечие на годината, но за момента не може да се каже точна дата. Най-вероятно това ще стане през месец септември. Посланик Балтажи бе придружен от почетния консул на Украйна в Бургас Димитър Караненов. Домакин беше областният управител на Бургас Вълчо Чолаков. На срещата присъстваха още кметът на Приморско Димитър Германов, както и неговият заместник Милчо Милев.

„От наша страна партньори ще бъдат Министерството на икономиката, Търговско-промишлената палата на Украйна, Одеската областна администрация. Съдействие и подкрепа ще окаже почетният консул на Украйна в Бургас Димитър Караненов“, сподели посланик Микола Балтажи.

По неговите думи, това ще е едно много сериозно мероприятие, на което българският и украинският бизнес не само ще си сверят часовниците, но и ще могат да презентират възможностите за подписване на споразумения и договори.

„Надяваме се този бизнес форум да стане реалност. Ангажирал съм и посолството от самото начало да съдейства в това“, добави посланик Балтажи.

Той посочи, че Бургаска област е много важна за Украйна като партньор, защото е мощен икономически, културен морски център. Важни са пътищата за задълбочаване на сътрудничеството на украинската държава с този регион.

Посланик Балтажи съобщи в аванс, че се подготвя официално посещение на президента на Украйна Петро Порошенко в България, но все още е твърде рано да се посочи програмата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама