Борисов: На 2-3 дни даваме на българите това, което са мечтали да имат

12:34, 26 апр 16 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 2-3 дни даваме на българите това, което са мечтали да имат. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на официалното откриване на ремонтираната след повече от 30 г. Централна гара в София, предаде репортер на София Topnovini.bg.

„Хубаво е да има една снимка как изглеждаше преди и как е в момента, как изглеждаше „Лъвов мост“ и как е в момента, как беше „Мария Луиза“ и как е в момента, метрото и да не говорим за „Надежда“, продължи да се хвали Борисов. Той пожела на милионите пътници с се чувстват уютно и комфортно на гарата и при пътуване.

Пред всички присъстващи на откриването на жп гарата Борисов посъветва столичния кмет Йорданка Фандъкова да не обръща внимание на злосторниците, „защото мъката им е голяма и е хубаво те да се смирят“.

„Ако сме на тяхно място, 20 г. нищо не сложено, тухла върху тухла направено, само разбивано, изведнъж гледат – едно след друго толкова хубави неща – голяма мъка, много им е тежко“, коментира премиерът.

На откриването присъства и транспортният министър Ивайло Московски. По неговите думи сградата на гарата е готова за експлоатация. Довършителни работи все още се извършват в помещението, където се намира централизацията и контролът на трафика на влаковете.

Борисов и Московски ще тръгнат с влак от Капитан Андреево на 16 май, за да проверят как върви модернизацията на релсите, отбеляза транспортният министър. Той допълни, че по цялото трасе до Септември в повечето участъци вече е издаден Акт 16. От пристанище Бургас и от Капитан Андреево през Пловдив трасето е готово, като влаковете ще се движат със скорост до 200 км/час. В момента текат процедурите за отсечките от Септември, Елин Пелин, София и Драгоман, за да може да се направи връзка със сръбската и турската граници. До 3-4 години цялото железопътно трасе по Южна България ще бъде модернизирано, обеща Московски. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама