Засилват полицейското присъствие в Шуменско за Великден и Гергьовден

12:40, 26 апр 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Засилват полицейско присъствие в Шуменско за честването на църковния празник Възкресение Христово – Великден и 6-ти май- Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия, съобщават от пресцентъра на МВР в Шумен.

Планирани са специализирани полицейски операции по безопасност на движението, за осигуряване на обществения ред и сигурност и за недопускане на кражби на домашни животни

Служители на Областната дирекция на МВР - Шумен ще се грижат за спокойствието и сигурността на гражданите преди и по време на празничните и почивни дни.

От полицията обръщат внимание на гражданите, че джебчиите използват навалицата около пазарите и православните храмове в дните на големите християнски празници. Гражданите трябва да имат предвид, че джебчиите посягат главно на портмонета от преметнати през рамо дамски чанти и външни джобове на дрехи със свободна кройка. Жертви на джебчийска кражба стават и мъже, носещи портфейли в задният джоб на панталоните. От полицията съветват гражданите да не демонстрират на публични места, че разполагат с голяма сума пари. “Попаднете ли в навалица – на пазара, в магазина, в автобуса или в храма, задължително притиснете чантата си отпред, плътно до тялото. Ако усетите допир до тялото си или опъване на чантата, обърнете се рязко назад, за да огледате добре нападателя. Ако все пак сте станали жертва на кражба, доброто описание на извършителя ще улесни работата на полицията при разкриване на престъплението. Особено важно е незабавното сигнализиране на полицията чрез телефон 112  или направо в полицейското управление”, обясняват органите на реда.

В малките населени места ще се проведат специализирани полицейски операции с цел недопускане кражби на домашни животни. В тази връзка от полицията препоръчват на стопаните да бъдат внимателни и предпазливи при контакти с търговци, които посещават дворовете им под предлог, че изкупуват животни. Не оставяйте непознати лица сами в имота  си по никакъв повод. Имайте предвид, че молбата да ги придружите до тоалетна, да им донесете чаша вода, да им развалите пари, да им покажете животните, са най-често използваните способи, които крадците прилагат, за да ви отклонят вниманието и да останат сами в помещението, в което държите парите си. Не дръжте големи суми пари в дома си, особено в гардероб, под дюшека или в стопански помещения.

В редица случаи крадците, представяйки се за купувачи, предварително оглеждат стопанствата, които след ден или два обират. Затова е необходимо да бъдете изключителни бдителни. Укрепете и осветете стопанските постройки, запишете номер и марка на автомобил и името на купувача.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама