Обвиниха Георги Иванов за разрушения затвор в Хасково

12:55, 26 апр 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем бившият кмет на Хасково Георги Иванов днес. Той ще отговаря за това, че в качеството си на длъжностно лице, противозаконно, е дал разрешение за разрушаване на сграда – културна ценност, обявена за паметник на културата, става въпрос за бившия затвор.

По време на разследването е установено, че на 14 май 2015 г. като кмет на Хасково Георги Иванов е издал заповед №514, с която наредил да бъде премахната сграда, намираща се в Хасково на ул. „Дунав“, кв. „44“ – Хасковски затвор със застроена площ 417 кв.м., построена през 1892 г. Според представените документи, постройката е обявена за паметник на културата със статут на историческа недвижима културна ценност, категория „национално значение“. Тя е включена в Списък на историческите паметници в Хасковски окръг, обнародван в Държавен вестник - бр. 36 от 1970 г. След издадената заповед е последвало разрушаване на сградата – паметник на културата.

Спрямо Георги Иванов е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 5 000 лева. 

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров разследването е било възложено на Окръжна прокуратура-Пловдив и се извършва от екип от следователи от Окръжен следствен отдел към същата прокуратура.

"Нямам коментар". Това бе единственото изречение, което каза екскмета на Хасково Георги Иванов пред Topnovini.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама