Обвинената като помагач при убийството на Александра остава в ареста

13:00, 26 апр 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският апелативен съд потвърди днес определението на Окръжния съд във Варна, с което на 18-годишната Ивалена Маринова бе наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Тя е обвинена като помагач в грабежа, придружен с убийството на 13-годишната Александра Сивриева от Провадия.

Представителят на Апелативната прокуратура във Варна заяви в съдебната зала, че са събрани достатъчно доказателства за съучастието на Ивалена като помагач на извършителя на грабежа – 22-годишния Красимир Тодоров, и последвалото убийство на Александра. Момичето изчезна от дома си на 22 март и бе открито мъртво в изоставения ловен дом в Провадия на 12 април.  Прокурорът определи като хладнокръвно поведението на Ивалена и припомни, че на лобното място на Александра е открита следа от обувката на обвиняемата. Веднага след убийството тя и Тодоров напускат Провадия, а Ивалена с личната си карта предлагала ограбените златни накити на жертвата в заложни къщи в Провадия и във Варна.

Искам да бъда на свобода, каза лаконично 18-годишната Маринова пред съдебния състав. Той обаче я остави в ареста, като заяви, че за извършеното тежко умишлено престъпление предвиденото наказание е лишаване от свобода не по-малко от 10 години, като се предвижда и друго по-тежко по вид наказание. Налице е и опасност Маринова да се укрие, тъй като не пребивава на адреса, на който е регистрирана, а присъствието й в дома на другия обвиняем Красимир Тодоров, с когото тя живее, е нежелано заради близостта до близките на убитото дете, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама