Повече украински туристи идват на българското Черноморие това лято

13:14, 26 апр 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Чувствителен ръст на украинските туристи по българското Черноморие очакваме този сезон. Точен брой обаче не може да се каже, няма как да се прогнозира“. Това заяви по време на брифинг в Бургас посланикът на Украйна у нас Негово превъзходителство Микола Балтажи. Според него тази тенденция се обуславя от очакваното отпадане на визите за украинци за пътувания в ЕС. По думите му това би стимулирало бизнес отношенията между страните ни.

„Сложно е да се даде точна статистика относно това колко украински туристи са посетили България през миналата година. Не винаги украинската статистика съвпада в българската. Освен това има туристи, които влизат с шенгенски визи. Аз мисля, че нивото е добро в сравнение с 2014 година“, посочи посланик Балтажи.

Интересен момент, който трябва да се отбележи, е, че има много украинци, които търсят втори дом в България. Това съобщи от своя страна почетният консул на Украйна в Бургас Димитър Караненов.

„От миналата година се наблюдава един заявен силен интерес от страна на украински граждани, които имат намерение да се установят в страната ни“, каза Караненов.

Очаква се през този летен сезон да има и детски лагери на малчугани от Украйна по българското Черноморие. Не може да се каже за момента колко деца предстоят да дойдат, тъй като това зависи от заявките и възможностите на българската страна, стана ясно още на брифинга.

По време на срещата Негово превъзходителство Микола Балтажи връчи поздравително писмо от министъра на социалната политика на Украйна на кмета на Приморско Димитър Германов и на неговия заместник Милчо Милев. В писмото се изразява благодарност по повод големия принос в организацията на оздравяването и почивката в България на украински деца, чиито родителите са загинали или са били ранени по време на защитата на суверенитета на Украйна от вражеската агресия.

„Благодарение на вашите дела и отношение към децата, малките украинци усещат грижата за тяхната съдба в изключително сложно за Украйна време“, посочи посланик Балтажи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама