Пловдивчани гонят рекорд за "Гинес" с масова фехтовка

13:15, 26 апр 16 / Спорт 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивчани ще пробват да поставят рекорд на "Гинес" за най-голям брой хора, участвали в 12-часови "боеве" с шпага, съобщи председателят на Българската федерация по фехтовка Величка Христева.

На 30 април от 9 до 21 часа всеки желаещ ще може да се включи в опита за рекорд на площадката в подножието на стълбите на "Каменица". За участниците са осигурени екипировка, спортно оръжие и специални дипломи.

Пловдив поема щафетата за рекорда от сръбския град Нови Сад, където преди два месеца в 12-часовите боеве се включиха 234 участници, които регистрираха 825 туша.

На 1 май пък в Пловдив започва Европейското първенство по фехтовка за мъже и жени до 23 години. Официалното откриване е в 18 часа в Палата 13, уточни Христева. Тя припомни, че през 2017 г. Пловдив ще е домакин на световното и на европейското първенство за кадети и младежи.

Рекорден брой участници - 338 състезатели от 72 отбора от 34 страни, ще се включат в Европейското, което ще продължи до 4 май в Панаира. Двама от най-добрите съдии са пловдивчани - Васил Миленчев и Юлиян Стойчев.

Големите надежди за призови места в класирането са свързани с пловдивските състезатели на сабя Стефан Булдеев, Иван Мандов и Атанас Кръстев. В състезанието ще се включи и 21-годишният Панчо Пасков, който спечели квота за участие в олимпиадата в Рио.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама