Фирми дават пари за улични лампи в Шумен

13:19, 26 апр 16 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменски фирми са дарили около 20 хил.лв. за ново модерно осветление на улиците в града, но искат да останат анонимни, обяви днес зам.-кметът по строителство и екология в общината Боян Тодоров.

Кметът Любомир Христов допълни, че това са шуменци, които искат да променят облика на града ни. Бизнесмени дарили по 5-6 хил.лв., общината също заделя пари .

Досега са подменени 22 лампи по бул. „Мадара”, 32 осветителни тела около „Руски паметник” и надолу по ул. „Алеко Константинов”. Слага се модерно LED- осветление, което е енергоспестяващо. Общината дала 1000 лв. и за новите осветителни тела в градинката до Паметника на Свободата.

Общинската администрация планира да се направи и художествено осветление на Руски паметник и на Паметника на загиналите във войните шуменци на пл. „Кристал”, като идеята е фирмите, които дарят пари за лампите там, да поемат и разхода за тока.

Проучва се и възможността да се сложи нов тип осветление в различни цветове на паметник „Създатели на българската държава” и на стълбите до него.  От следващата седмица там започва и цялостен ремонт на Информационния посетителски център. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама