Любо Ганев: Условията в "Булстрад Арена" в Русе са отлични

13:24, 26 апр 16 / Спорт 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Булстрад Арена” е прекрасна зала, условията са много добри, знам, че вече имат и настилката, на която трябва да се играе задължително, според изискванията, така че през 2018 година съм сигурен, че цяло лято ще се говори за волейбол, защото да сме домакини на Световно първенство за нас наистина е много голям успех- като нация, като зали, развитие на този спорт и за града и за България", каза на пресконференция в Русе Любомир Ганев.

"Трябва да използваме тази еуфория, която се създаде особено след Европейския шампионат и да успеем да „запалим” колкото се може повече деца. Колкото повече състезатели идват подготвени от школите на клубовете, толкова по- голям е шанса да бъде някой следващия Владо Николов, Цецо Соколов и т.н.", коментира още той.

Както ви информирахме, поредица от спортни събития организира Русенският университет с партньорски организации през месеците април и май. Един от най- успешните български волейболисти е в града за инициативата "Дни на волейбола". В рамките на "Русе- Европейски град на спорта" и в сътрудничество с Община Русе, са организирани "Дни на баскетбола и волейбола в Русе".

Гост на събитието днес е Любо Ганев. В програмата на проявата има демонстрации с участието на отборите на Русенския университет „Ангел Кънчев“, ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“ и МГ „Баба Тонка“ и турнир.

„Трудно е да постигнеш добри резултати и да се мериш с държави, които имат много по- големи финансови възможности. Целият бюджет на полската федерация е по- голям от бюджета на спортното министерство в България. Това е само на волейболната федерация, но ние вървим по правилен път”, заяви още Любомир Ганев.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама