Община Бургас стана основен акционер в „Нефтохимик“

14:26, 26 апр 16 / Спорт 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас придобива безвъзмездно 51 % от акциите на ПФК „Нефтохимик“. Това реши местният парламент на днешното си заседание с 38 гласа „За“, 1 против и 1 въздържал се. Вносители на докладната бяха 7 общински съветници от различни политически групи начело с председателя на Постоянната комисия по спорта Калчо Белов от ГЕРБ.

В мотивите за решението е записано, че по такъв начин футболният клуб, който в момента е в „Б“ група, ще може да се включи в състава на сформиращата се Висша футболна лига. Срокът за подаване на документи за това трябва да се подадат до края на месец април, т.е. до четвъртък тази седмица, който е последният работен ден в месеца.

Вносителите смятат и че поемането на основния пакет акции от Община Бургас ще бъде и гаранция за бъдещи спонсори, както и по-голям мащаб за развитие на детско-юношеската школа. Специално е посочено, че придобиването на акциите на „Нефтохимик“ няма да доведе до отпадане на ангажиментите на Общината към другия бургаски футболен клуб – „Черноморец“.

51 от акциите, всяка с номинал от по 500 лв., се прехвърлят на Общината от акционера Павел Бошнаков, който досега притежаваше 90 броя акции. Сега у него остават 39 акции, което се равнява на 39 % от капитала на дружеството. Останалите 10 % се притежават от сдружението с нестопанска цел „Футболен клуб Нефтохимик Бургас – 1962“, представлявано от Николай Тодоров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама