Съветниците в Разград одобриха годишна вноска за членство на общината във фонд "Общинска солидарност"

15:20, 26 апр 16 / Политика 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съветниците в Разград одобриха годишната вноска за 2016 г. за участие на общината във фонд „Общинска солидарност" към НСОРБ да бъде в размер на 300 лева. За представител на общината в Общото събрание на фонда бе определен кметът Валентин Василев.

Докладната бе гласувана единодушно от съветниците. Местният парламент възложи на кмета да внесе определената годишна вноска за 2016 г. във фонда в определения срок, както и да подава пред фонда искания за временно финансово подпомагане при възникнала необходимост.

Кметът припомни, че Фонд "Общинска солидарност" е създаден с решение на общото събрание на Националното сдружение на общините от 3 декември 2014 година. Основната му цел е пострадалите от стихийни бедствия общини да бъдат финансово подпомогнати за разплащането на първоначални разходи за неотложни аварийни действия, техника, спасителни екипи и експерти за оценяване на щетите.

Участието във фонда е на доброволен принцип - на основание решение на общински съвет. С решение от 24 март 2015г.  Общинския съвет в Разград даде съгласие за участие на общината във фонд „Общинска солидарност”, като са преведени встъпителна и годишна вноска за 2015 г, обясни д-р Василев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама