Съдът остави обвиняем в убийството на Явор Николов в ареста

15:40, 26 апр 16 25 598 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенският окръжен съд не уважи молбата на Пламен Миланов – един от подсъдимите за убийството на бижутера Явор Николов – мярката му за неотклонение да бъде заменена от „задържане под стража“ на по-лека (домашен арест, парична гаранция или подписка).

Молбата е подадена от Миланов на 7 април 2016 г. Мотивите да бъде поискана по-лека мярка, които той излага, са настъпили множество нови обстоятелства, както и това, че той по никакъв начин не е попречил на провеждането на досъдебното производство и на съдебното следствие.

Сред новите обстоятелства се сочи едно, настъпило още в началото на делото – раждането на детето му, което той никога не е виждал, тъй като се е появило сред ареста му, но пък и не го е припознал.

Стана ясно, че преди ареста е изтеглил ипотечен кредит, който е изплащал, но след задържането вече не е можел да прави това и банката е отнела апартамента, който е закупил, обявен е за публична продан, а Миланов – за ипотекарен длъжник.

В началото на годината пък е починал негов близък, на чието погребение не е могъл да присъства, беше изтъкнато от адвоката на Миланов Михаил Робев и от самия подсъдим, който припомни, че веднъж е бил задържан и освобождаван по време на досъдебното разследване, а след това се е явил сам при повторното му повикване в полицията.

Прокурорът Борислав Велков обаче обяви, че молбата на Пламен миланов е неоснователнна и не следва да бъде уважена. Неговите мотиви бяха, че подсъдимият може да се укрие или да извърши ново престъпление, както и че няма нови обстоятелства, които да налагат промяна на мярката за неотклонение в по-лека.

Съдът уважи мнеието на държавното обвинение и се произнесе с определение, с което остави в ареста Миланов.

Беше насрочена и дата за следващо заседание по делото, на което ще присъства и другият подсъдим – Николай Ламбаджиев и неговата защита – майка му и адв. Димитър Рътков. То ще се проведе на 16 май от 10.00 ч. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама