12-годишният Алекс от Добрич не успя да се пребори с левкемията

15:53, 26 апр 16 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
12-годишният Александър Гешев от Добрич не успя да се пребори с левкемията.

"Светлината в нашия живот ни напусна. След дълга и неравностойна борба с болестта, днес си отиде от този свят Сашенцето ни. Почивай в мир, скъпо дете", написа в профила си във фейсбук във вторник баща му Галин Гешев.

Александър Гешев учеше в ОУ "Христо Ботев". На 15 септември м. г. обаче той не влезе в класната стая със своите съученици от 5 клас, защото вече му е поставена страшната диагноза - остра миелоидна левкемия.

Следва химиотерапия у нас, но към края на терапията се установява, че отново има рецидив, че заболяването се възобновява. Лекарите обясняват на близките, че в България не могат да се справят, че заболяването му налага лечение в чужбина, където се прилагат методики, различни от общоприетия у нас курс на лечение. Фондът за лечение на деца осигурява необходимите средства и Алекс бе приет в клиника във Фрайбург, Германия.

В подкрепа на лечението му фондация "Малки ангели" в Добрич организира през март благотворителен концерт, на който бяха набрани над 5 300 лева. Бяха организирани и други инициативи в помощ на семейството.

Topnovini.bg поднася искрените си съболезнования на близките на Алекс.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама