Росен Танушев: 70% от катастрофите в Кресненското дефиле са заради несъобразена скорост

15:54, 26 апр 16 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
70% от катастрофите в Кресненското дефиле са предизвикани от несъобразена скорост или навлизане в насрещното платно. Това заяви по време на дискусията за пътната безопасност в Кресненското дефиле директорът на Областната дирекция на полицията в Благоевград комисар Росен Танушев.

Той допълни, че за миналата година пътните полицаи са издали общо 12 884 акта за нарушения в проблемния участък. Близо 8 хиляди от тях са за превишена скорост.

Форумът бе организиран от председателя на Комисията по транспорта, информационните технологии и съобщенията в парламента Настимир Ананиев. Той даде идея за изготвяне на досиета на местата с концентрация на тежки пътнотранспортни произшествия и изграждане на преградителни съоражения между пътните платна в дефилето с цел превенция на катастрофите в района.

Досиета вече се правят, отговори началникът на КАТ - Пътна полиция комисар Бойко Рановски. Георги Златев от Агенция "Пътна инфраструктура" пък заяви, че не е удачно да има подобни съоръжения по пътя, защото те могат да доведат до още повече инциденти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама