Кирил Принца остава под домашен арест, бургаският съд не уважи протеста на прокуратурата

16:09, 26 апр 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кирил Христов, известен с прозвището Принца, остава под домашен арест. Това стана ясно преди минути. Малко по-рано днес Бургаският апелативен съд разгледа протеста на Окръжна прокуратура срещу наложената мярка за неотклонение „домашен арест” спрямо Христов.

Той е обвинен  за това, че умишлено е умъртвил дългогодишния си служител Никола Колев, прострелвайки го с личния си пистолет. Инцидентът станал в автомобила на местния футболен бос Пламен Копчев на 17 април около 22,00 ч.

В съдебната зала апелативният прокурор Любомир Петров изтъкна, че спрямо обвиняемия трябва да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, тъй като се касае за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода. Държавното обвинение посочи, че Христов е направил пълни самопризнания, вследствие на което може да се направи обосновано предположение, че именно той е автор на извършеното деяние. Налице е също така възможността обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Според прокурора, не може да се пренебрегне фактът, че Христов е употребил значително количество алкохол. Пробата, която е отчела 1,15 промила, е била взета 10 часа след извършеното престъпление, като най-вероятно тя е била доста по-висока.

„Няма гаранция, че обвиняемият, отново под влиянието на алкохол, няма пак да стреля по някого“, коментира прокурор Петров.

По неговите думи, тепърва следва да се установи защо в продължение на часове след деянието лекари от Бърза помощ, личен лекар, както и полицаи не са установили причината за смъртта на Никола Колев.

Адвокатът на обвиняемия Росен Кожухаров пък оспори протеста на прокуратурата и пожела той да бъде оставен без уважение. Той мотивира искането си с факта, че клиентът му веднага е направил пълни самопризнания за извършеното престъпление, лично се явява и днес, както и че няма вероятност той да се укрие. Кожухаров добави, че спрямо Христов трябва да бъде потвърдена досегашната мярка за неотклонение „домашен арест“. Като причина се изтъкна и това, че обвиняемият има онкологично заболяване, претърпял е операция преди време и трябва да следва определен лекарствен режим.

Прокурорът обаче посочи, че диагнозата е отпреди три години и към настоящия момент няма данни за влошаване на здравословното му състояние.

„Според мен всичко стана случайно. Както вече казах – ще съдействам на съдебните органи, няма да се укрия. Искам да ми бъде потвърдена сегашната мярка. Нямам какво повече да кажа“. Това бяха думите на Кирил Христов в съдебната зала днес.

В крайна сметка решението на съда бе да остави Христов под домашен арест.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама