Пенсионери разграбиха за часове кметските козунаци в Шумен

16:19, 26 апр 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въпреки дъждовното време днес, шуменските пенсионери разграбиха за няколко часа козунаците дарени от Община Шумен. Те бяха доставени в клубовете в града и селата на общината от 10 до 12 часа предиобед.

За разлика от предшественика си Красимир Костов, кметът Любомир Христов не отиде лично по пенсионерските клубове, за да раздаде козунаците, но пък възрастните хора побързаха да си ги получат.  

В най-новия пенсионерски клуб №15 зад Гранд хотел „Шумен” в два часа следобед бяха останали само 7 козунака от доставените 262 броя, показа репортерска проверка на Topnovini.bg.По няколко неполучени бройки имаше и в другите клубове.

В навечерието на Великденските празници, община Шумен дари общо 4 558 козунака за членовете на „Съюза на пенсионера – 2004“ и Сдружение „Вдовици и вдовци“ – Шумен. Парите за тестените сладкиши – 6 110 лв. са осигурени от бюджета на общината.

Вчера в приемния ден на кмета, пенсионери от Клуб №1 на ул. „Янко Сакъзов” в Шумен се оплакаха, че не са получавали от кметските козунаци в последните няколко години и попитаха градоначалника защо са пренебрегнати.

Впоследствие стана ясно, че и в този клуб днес са били доставени козунаци. Те обаче се раздават само на възрастните хора, които са си платили членския внос от 1 лв. годишно в Съюза на пенсионерите, обясни неговата председателка  Анка Янкова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама