238 млн. лв. европари за София

17:07, 26 апр 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонт на трамвайните линии по бул. "Цар Борис III" и по ул. "Каменоделска", 13 нови трамвая, реновиране на Западен парк и парк Заимов, модернизацията на сградите и дворовете на 26 общински училища и детски градини, ремонт на театър „София“, културен дом „Средец“ и на социални центрове, както и реновиране на три зони от централна градска част – това са част от проектите, които София ще реализира по Оперативна програма „Региони в растеж“ до 2020 г., похвали се във Фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова, която по-рано подписа договора по програмата.

Инвестиционната програма на София е 280 млн. лв. като 238 млн. лв. са безвъзмездното финансиране, уточни кметът. Подготвени са и резервни проекти на стойност 118 млн. лв., които в СО имат готовност да реализираме от икономии и преразпределение на средствата.

"София е равностойна на всички европейски столици с брутен вътрешен продукт над средноевропейския от 75%" и след 2020 г. ще стане самостоятелен регион за развитие, отчете министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама