Благотворителна изложба-базар в подкрепа на деца в риск откри БЧК-Разград

17:11, 26 апр 16 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Великденска изложба-базар под мотото „Да възкръсне доброто в нас”  бе открита днес в Бистро „Зайо Байо” в Разград. Инициативата се организира за шеста поредна година от Областната структура на БЧК-Разград. Гости на традиционната благотворителна инициатива бяха зам.-областните управители Виолета Тодорова и Нурие Црънгалова.

В изложбата-базар са представени уникални картички, изработени с техниката квилинг, украсени с мъниста яйца, кошнички и други декоративни предмети, посветени на Великденските празници. Те са изработени от ученици и деца от училища и детски градини на територията на областта, потребители на социални заведения и звена, както и от доброволци на БЧК.

Директорът на структурата д-р Милена Кехайова поясни, че със събраните средства от продадените изделия ще бъдат осигурени хранителни пакети за деца в риск от Разградска област. Тя благодари за усилията и времето, вложени в изработването на великденски сувенири и картички  и подчерта, че благотворителността в нашия град има значение и съдържание. „През 2000 година бяхме едни от първите, които се опитваха да покажат смисъла в това да помагаш на деца в нужда. Сега сме част от многото инициативи, посветени на това да помагаш на деца лишени от родителска грижа, с увреждания, или на хора в нужда, да бъдеш полезен!”, каза още д-р Кехайова.

Желаещите могат да посетят изложбата-базар всеки ден до 29 април включително от 14.00 до 18.00 часа. Със събраните средства от продадените изделия ще бъдат осигурени хранителни пакети за деца в риск от Разградска област.

По думите на д-р Кехайова традиционно Българският червен кръст набира преди Великден от 500 до 1000 лева от продажба на картички и сувенири. С тези средства се подпомагат средно около 150 деца в нужда от региона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама