Ангелкова апелира за създаването на организации за управление на туристическите райони

17:55, 26 апр 16 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на туризма Николина Ангелкова апелира към активност от страна на общините и туристическите сдружения, за да може да се създават организации за управление на туристическите райони и съответно да определят своите общи маркетингови и рекламни стратегии така, както е заложено в закона.

Ангелкова заяви това на пресконференция в Бургас минутки след среща с представители на туристическия бранш в региона.

През февруари министър Ангелкова е издала заповед, с която се определят 9 такива района, единият от които е туристически район Южно Черноморие.

„Те са своего рода маркетингови организации, които да фокусират вниманието към съответния туристически район и да обединят усилията на всички, така че да не се разпилява ресурсът. Важно е да ги има и на всяка една среща апелираме това да се случва, но зависи от активността на общините и на местните туристически сдружения“, каза Николина Ангелкова.

Още в края на миналия месец общинският съветник Живко Табаков заяви, че е от голямо значение в община Бургас да се създаде Организация за управление на туристическия регион (ОУТР), което е залегнало в Закона за туризъм. В нея трябва да влязат минимум четири общини. Канят се неправителствените организации от бранша, които са регистрирани по Закона, и се излъчва представител на Министерството на туризма. Създават се работни групи и обща маркетингова стратегия. Само по този начин Бургас и областта ще бъдат конкурентни. Маркетинговата стратегия няма да бъде централизирана от страна на държавата.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама