Шампионско посрещане от родното училище за най-добрите кулинари у нас

18:43, 26 апр 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шампионско посрещане устроиха от Професионалната гимназия по туризъм "Иван П. Павлов" на своите възпитаници, които окупираха първите места в надпреварата за Кулинарната купа на България.

Както вече съобщихме, русенци спечелиха първо, второ, трето и четвърто място в индивидуалната надпревара, където се конкурираха с още 13 специалисти от Бургас, Варна, Пловдив, Балчик, София, Ловеч и т.н. В отборното състезание русенската петорка е преборила конкуренцията на още 10 екипа за първото място.

Младите кулинари са заложили основно на авторски менюта. Индивидуалният шампион Владимир Тодоров е приготвил студена супа от пресен лук и чесън с азиатски омлет тамаго, панирана стрида и мариновани моркови. Основното му ястие пък е включвало агнешко филе, сервирано с ранчини, домашна агнешка създърма и девесил, пюре от патладжан с естрагон, мариновани аспержи. Той е добавил и пълнен с домашно овче мляко див кервиз, познат му от неговата баба като шушан.

Авторското ястие в отборната надпревара пък са заложили на веганско меню с червена леща, а сътвореното от продуктите от черната кутия на финала им донесло и първото място.

"Преди всичко екипната работа ни донесе първото място", коментираха младежите.

Те бяха категорични, че държат да се занимават с готварството, но не бяха единодушни дали това ще е най-добре за тях да се случи в България или в чужбина.

Съучениците от випуск 2013' на ПГ по туризъм и възпитаници на Дафинка Кънчева, която през миналата година бе отличена като учител на годината по туризъм в България, Владимир Тодоров и Александър Тодоров заявиха, че предпочитат да продължат развитието си в чужбина, където учат и работят в момента.

Александър учи мениджмънт на кулинарните изкуства в Лондонския университет, а Владимир е на път да завърши Кулинарната академия на Ню Джърси през тази година, като вече е преминал и стаж в САЩ, където пък е спечелил състезание за най-добър кулинарен студент.

Александър Енчев, който също е възпитаник на Дафинка Кънчева, както и Сали Али и Анатоли Павлов пък работят в ресторант "Опиум" и заявиха желанието си да се развиват и утвърждават в Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама