Отворено ателие показа пред публика сътворени на пленер в "Двореца" картини

19:27, 26 апр 16 / Култура 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С Отворено ателие, на което авторите показаха пред публика своите произведения, завърши 15-ото издание на пленера "Художници, Балчик, Любов - Споделена красота", съобщиха домакините на форума  от Държавен културен институт „Културен център „Двореца“ в Балчик. Почитателите на изящното изкуство имаха  възможност за среща и разговор с художниците и организаторите.

Тазгодишното издание на Отворено ателие бе посетено от туристи и гости на Архитектурно-парков комплекс "Двореца", меценати на изкуството, галеристи, почитатели на арт културата, жители на Белия град, както и лично от кмета на Балчик Николай Ангелов.

След приключването на поредното издание на “Художници, Балчик, Любов - среща на европейски морета”2016, творби от авторите - участници ще станат част от колекцията на градската художествена галерия в Балчик и ДКИ „КЦ „Двореца“".

Участници в пленера тази година са Анастас Камбуров, Андрей Янев, Георги Липовански, Даша Недялкова, Дарина Янева, Женя Адамова, Николай Бузов, Ралица Карапантева, Роберт Цанев, Силви Басева.

“Художници, Балчик , Любов” е проект, който стартира през 2001 година по идея на група художници: Петър Савов, Дарина Янева, Силви Басева, Андрей Янев и Художествена галерия Балчик с уредник Пенка Костова, с изложба през месец юли същата година и с дарение от всеки автор за обогатяване фонда на галерията, в който не бяха постъпвали творби от дълго време" - Андрей Янев. След проведените пленери и изложби в колекциите на ХГ Балчик и ДКИ КЦ “Двореца”- Балчик са постъпили общо над 65 авторски произведения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама