Борисов: Нямам страх от Слави Трифонов, добре дошъл на избори

20:09, 26 апр 16 / Политика 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Аз нямам страх от Слави Трифонов. Добре дошъл на избори, когато иска. Това казва премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с представителите на парламентарните групи, подкрепящи управлението, става ясно от стенограмата от разговора, разпространена от пресцентъра на парламента. Сред сбирката се разбра, че решението кога да бъде референдумът депутатите ще оставят на президента. По-рано те приеха поправки в Изборния кодекс, с които вместо с изборите наесен, допитването да се проведе през лятото.

”Разбира се, тогава няма да има по три часа на ден в национална телевизия възможност да си прави своята политика. Демокрацията е хубаво нещо, но е виден конфликтът на интереси, защото никоя друга партия няма възможност по национална телевизия, иначе всяка партия може да си направи телевизия и да си говори по цял ден, но в национална телевизия по три часа - час и малко вечер и час и малко на обяд - всеки ден - да биеш срещу правителството и това да се приема за нормално?! Но, както виждате, години наред е така. Отиде ли на избори, той няма да може вече да го прави. Ние, ГЕРБ, нямаме притеснения от Слави Трифонов - когато искате, тогава правете референдума”, казва още премиерът.

„Но това да ни се вменява, излиза, че имаме притеснения от него. Затова държа това, ако може, да бъде променено. Държа, защото не искам, омръзна ми да ме е страх от Татяна Дончева и Слави Трифонов, което е абсурд! С Татяна Дончева съм се явявал на избори, резултатът беше 70:30%. Нека да дойде и другият, добре да е дошъл”.

Борисов дори задава въпроса, след като влизането в сила на поправки се отлага за 2017 и 2018 защо се прави този ремонт на Изборния кодекс. Пита също така Меглена Кунева дали реформаторите ще внасят свой проект, защото така казал в Стара Загора лидерът на ДСБ Радан Кънев. Възмущава се на високата цена за машинното гласуване и възлага на икономическия министър Божидар Лукарски проверка. АБВ пък ще се включи към иск за сезиране на Конституционния съд заради дерегистрацията при негласуване на два избора, става ясно от думите на Румен Петков по време на срещата. 

Пълният разговор на Борисов с парламентарния шеф Цецка Цачева, министри и представители на партиите в управлението можете да прочетете в прикачения файл.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама