Обсъдиха бъдещето на "зелените площи" в Пловдив

20:22, 26 апр 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двайсетина души се събраха на интерактивна гражданска среща тип "Световно кафене" и обсъдиха бъдещето, проблемите и възможностите за по-зелен Пловдив, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg

Гражданите от различни професии, като преподаватели, геодезисти, юристи, архитекти и художници са обединени от интереса да запазят околната среда и да потърсят идеи, които могат да помогнат за запазването на "Белият дроб" на Града под тепетата.



Срещата се организира в отговор на обвинение, че "зелените" нямат обща визия за развитие, а само критикуват. На събитието всеки може да изрази мнение, да сподели конкретни идеи и да даде предложения за бъдещето на зелените пространства в Пловдив.

"Когато има много и разнообразни гласове на едно място, се стига до по-добри и устойчиви решения", заявиха организаторите. Гражданите трябваше да дискутират върху въпроси като: "Какво ми харесва и какво може да се подобри в начина, по който изглеждат зелените пространства в Пловдив?" и "кои са мечтите ни за зелените градски пространства?". Отговорите се очаква да представят единна идея и глас, който да бъде чут от обществото. Темите, които "зелените" представят на вниманието на пловдивската общественост са свързани с ненужният според тях "Втори гребен канал", поддръжката на Цар Симеоновата градина и загубата на зелени площи в града.



"Това не е проблем само на Пловдив, а тема, която засяга застрояващите се градове", заявиха организаторите. Срещи от типа "Световно кафене" ще бъдат организирани в Сара Загора и Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама