Мери Попинз учи децата да откриват неочакваното от сцената на кукления театър в Добрич

20:36, 26 апр 16 / Култура 25 958 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Мери Попинз е един от малкото летящи герои в световната литература, това е едновременно странното и красивото в нея“, каза пред журналисти Леонард Капон. Той е режисьор на най-новия спектакъл на държавния куклен театър „Дора Габе“ в Добрич. Премиерата на вълшебните приключения на летящата гувернантка е на 28 април.

Автор на сценографията е проф. Васил Рокоманов, а на куклите - Силва Бъчварова. В спектакъла ще видите Мира Демирева, Ренета Николова, Сибел Азисова, Мустафа Исмаил и Румен Куртев.

В спектакъла "Мери Попинз" е използвано максимално цялото сценично пространство, тъй като куклите, които са над 30, могат да летят по-лесно от хората.

В постановката са намесени поне три стилистики - живият план, плоски кукли, които много приличат на комикс, и обемни кукли - Мери Попинз, децата и други симпатични герои. По думите на Лео Капон, идеята на спектакъла е да се научим да възпитаваме децата си да не се страхуват да откриват неочакваното навсякъде, да умеят да пътуват с вятъра - това, което Мери Попинз прави най-добре.

Капон сподели, че е търсил връзка със стиха на Валери Петров за хвърчащите хора и, ако спектакълът е станал красив, забавен и романтичен, то само видимо е за деца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама