От парламента протестът се премести пред 5-во РПУ заради арест (видео)

21:03, 26 апр 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един от протестиращите пред парламента е бил задържан от полицията, научи София Topnovini.bg. Недоволният от промените в Изборния кодекс, които в момента се гледат на второ четене в пленарна зала, е бил арестуван с мотива, че е ударил униформен служител. Задържаният е Филип Николов.

Около 30 души, които обикаляха сградата на Народното събрание, се насочиха към Пето Районно полицейско управление, където е бил отведен техния съмишленик. 

Полицейското присъствие около парламента остава засилено, като пред служебния вход останаха да патрулират десетки полицаи, като бе повикано подкрепление от жандармерията. 

По-късно от пресцентъра на СДВР съобщиха, че при провеждането на нерегламентирани протестни действия тази вечер в столицата, около 20.00 ч., група граждани са хвърляли предмети по Народното събрание и по излизащи от сградата народни представители.

Полицейски служители са задържали 43-годишен мъж, ударил полицай при изпълнение на служебните му задължения и замерял сградата на парламента с хранителни продукти. Той е отведен в Пето РУ-СДВР. Задържан е за 24 часа по чл. 325 от НК. Предстои случаят да бъде докладван на прокуратурата.

По време на несъгласуваните протестни действия са установени и други лица, хвърлили предмети по сградата на парламента. Предстои да бъде установена самоличността им и спрямо тях да бъдат предприети предвидените по закон мерки.

Видео от задържането можете да видите тук. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама