Новият правилник за общинските пазари в Добрич остана за следваща сесия

21:13, 26 апр 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За следващо заседание Общинският съвет в Добрич отложи проекта за нов правилник за организация и реда за ползване на общинските пазари. Предложението докладната записка да бъде върната за доработване бе на група съветници от ПП ГЕРБ. Коментирано бе дали да останат като приложение към правилника текстовете, касаещи таксите, наемните цени  и начините на плащане, които са утвърдени с общинска наредба. Стана ясно също, че в последния момент са били внесени предложения от работещите в „Общински пазари”.

Бурни дебати предизвикаха и докладните записки за финансово-икономическите резултати и приемането на годишния отчет и баланса за миналата 2015 год. на дружествата със 100 % общинско участие – ДКЦ 2, Център за психично здраве, Комуналефект, Жилфонд-Инвест, Столове ЕООД, Тролейбусен транспорт, Автобусен транспорт и Градски транспорт. Зам.-кметът Росица Йорданова посочи, че е поставен срок до 10 май дружествата да предложат своите бизнес-задачи. Общинският съветник от Реформаторския блок Йордан Манов настоя управителите на дружествата да не бъдат освобождавани от отговорност, но предложението му не намери подкрепа.

Решено бе за дружествата, в които общината има дялове, да се иска минимум 50 % от печалбата да бъде заделена за дивидент. Изключение се прави за ДКЦ 1, чиято печалба се предвижда да се използва основно за изплащане на дигитален мамограф. Предложено бе 10 % от печалбата на  МБАЛ – 241,64 лева да отиде за фонд „Резервен“, а останалите – 2174 лева, за покриване на стари загуби.

Съветниците дадоха мандат на представителя на Общината в общото събрание на МБАЛ – кмета Йордан Йорданов, да гласува въздържал се при евентуални смени в Съвета на директора на дружеството на свиканото събрание.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама