Депутатите спасиха социологическите проучвания по време на предизборна кампания

21:16, 26 апр 16 / Политика 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатите разрешиха социологическите проучвания да бъдат оповестявани по време на предизборната кампания. Това се случи на днешното извънредно заседание на парламента, което гласува на второ четене измененията в Изборния кодекс. 

По-рано днес премиерът Бойко Борисов се срещна с подкрепящите мнозинството партии - ГЕРБ, Реформаторски блок, Патриотичен фронт и АБВ. С тях той обсъди спорния текст, който забраняваше съобщаването на данни от проучвания по време на кампанията, като бе решено той да отпадне. 

По време на дебатите в пленарна зала независимият депутат Велизар Енчев попита вносителите от ГЕРБ и Патриотичен фронт по какви причини са решили да поискат забрана за социологическите проучвания по време на кампания. 

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ) обясни, че причината са изследвания, които манипулират общественото мнение с неверни данни. 

"Всички знаете за такива изследвания. По тази причина подкрепих Патриотичния фронт и подчертавам, че по отношение на употребата на социологически изследвания трябва да създадем справедлив режим", каза той и припомни случая "Костинброд".

Йордан Цонев от ДПС отбеляза, че не може да се похвалим с любов от социолозите. 

"Винаги са ни подценявали и никога не успявали да определят нашия резултат и въпреки това заставаме зад тях и правото им. Колкото повече забрани, толкова по-малко свобода", каза той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама