Искат нов пътен знак "Внимание! Мотористи"

23:38, 26 апр 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да се въведе нов пътен знак "Внимание! Мотористи". Това предложение даде председателят на комисията по транспорта, информационните технологии и съобщенията в парламента Настимир Ананиев по време на дискусията за безопасността на движението, която се проведе в Благоевград.

По думите му, напоследък водачите на мотоциклети се явяват голям проблем на първокласните пътища и магистрали и е добре да има такъв пътен знак. Той има и идея за нови светещи табели в 17-километровия участък в Кресненското дефиле, които са с висока концентрация на пътно-транспортни произшествия. Освен това той предлага да има и разделителни съоръжения между пътните ленти.

По думите на Георги Златев причината за по-голямата част от катастрофите в дефилето са заради човешка грешка - висока скорост или преминаване в лентата за насрещно движение, а не инфраструктурата.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов предложи да бъде ремонтиран обходния път на Кресненското дефиле и товарните автомобили да се пренасочат към него. По този начин ще намалеят задръствания по "най-черния участък" в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама